Găsirea mutării candidat


Subiectul emisiunii 218 – 16 februarie 2018 a fost:
– Găsirea mutării candidat
Cadru din emisiune:

“Procesul de căutare a celor mai bune mutări este un proces creator şi cere din partea jucătorului mult mai mult decât cunoaşterea legilor strategice şi tactice sau stăpânirea unor procedee cunoscute. Şahistul trebuie să găsească mutări candidat pe tot parcursul partidei şi nu numai pentru el, ci şi pentru adversar. Mutările candidat pe care le alegem trebuie să fie în concordanţă cu nevoile poziţiei şi trebuie să încercăm ca ele să facă parte din planul nostru. Nu mare surpriză ar fi, dacă am pune jucători de valori diferite să caute mutări – candidat în aceasi poziţie, să constatăm că fiecare găseşte alte mutări. Aceste fapte ne duc la concluzia că alegerea acestor mutări are legătură cu puterea noastră de înţelegere a poziţiei, cu experienţa pe care o avem în poziţii smilare şi, de ce nu, cu felul nostru de a fi.”

Invitatul emisiunii a fost:
Andrei Nicolae Pop, 11 ani, elev în clasa a IV-a la Şcoala Gimnazială “Constantin Brâncuşi” din Cluj-Napoca

Gazda noastră a fost ca de obicei maestrul FIDE Alin Toma Andreica.

Emisiunea pe youtube:

Termen limită pentru rezolvarea problemei emisiunii 218: vineri 09 martie 2018.

Emisiunile noastre pot fi vizionate pe TVR Cluj de la ora 11.50 in fiecare zi, vineri fiind premierele şi reluarea lor având loc luni. Dacă nu le puteţi viziona la aceste ore, aceste emisiuni pot fi vizionate pe canalul youtube regisipioni.

Cine răspunde corect la trei din problemele emisiunii (problemele sunt prezentate la sfârşitul fiecărei emisiuni) va fi invitat alături de maestrul FIDE Alin Toma Andreica la înregistrarea uneia din viitoarele lecţiile de şah.
Puteţi să ne scrieţi răspunsurile la problemă pe mail la regisipioni@tvr.ro.

Pe site-ul TVR Cluj isi au locul acum informatii de actualitate, programul saptamanal propriu, alaturi de posibilitatea de urmarire live a emisiei noastre. Apare şi o descriere succinta a emisiunilor TVR Cluj si o prezentare a oamenilor care stau in faţa şi în spatele ecranului – ce scrie despre Regi si Pioni gasiti aici.
Emisiunile noastre pot fi urmărite de luni până vineri de la ora 11.50:
– luni – reluarea emisiunii noi difuzate vinerea precedentă
– marţi, miercuri şi joi – redifuzări ale emisiunilor din arhiva Regi şi Pioni – emisiuni dintre anii 2010-2018
– vineri – emisiune nouă (premieră)