“Educaţia prin Şah la Cluj”


Subiectul emisiunii 130  – 20 februarie 2015 a fost:
– Educaţia prin Şah la Cluj

În contextul vizitei preşedintelui Federaţiei Române de Şah – Sorin Avram Iacoban – la Alba-Iulia şi Cluj-Napoca cu ocazia înmânării seturilor de şah la primii profesori din judeţele Alba şi Cluj care vor preda materia opţională din anul 2015 – Educaţia prin Şah, am prezentat fragmente din conferinţa de presă şi un interviu. Conferinţa de presă de la Cluj a avut loc la Palatul Copiilor. Le mulţumim d-nei Ioana Bindea de la Radio Cluj – interviu – şi d-lui Florin Ferenţiu – imagine – pentru ajutorul acordat.

Gazda noastră a fost ca de obicei maestrul FIDE Alin Toma Andreica.

Emisiunile pe youtube:

Termen limită pentru rezolvarea problemei emisiunii 130: vineri 27 februarie 2015.

Emisiunile noastre pot fi vizionate pe TVR Cluj de la ora 11.50 in fiecare zi, vineri fiind premierele şi reluarea lor având loc luni. Dacă nu le puteţi viziona la aceste ore, aceste emisiuni pot fi vizionate pe canalul youtube regisipioni.

Cine răspunde corect la trei din problemele emisiunii (problemele sunt prezentate la sfârşitul fiecărei emisiuni) va fi invitat alături de maestrul FIDE Alin Toma Andreica la înregistrarea uneia din viitoarele lecţiile de şah.
Puteţi să ne scrieţi răspunsurile la problemă pe mail la regisipioni@tvr.ro.

Pe site-ul TVR Cluj isi au locul acum informatii de actualitate, programul saptamanal propriu, alaturi de posibilitatea de urmarire live a emisiei noastre. Apare şi o descriere succinta a emisiunilor TVR Cluj si o prezentare a oamenilor care stau in faţa şi în spatele ecranului – ce scrie despre Regi si Pioni gasiti aici.
Grila şi programul de difuzare al emisiunilor noastre s-a schimbat. Acum emisiunile noastre pot fi urmărite de luni până vineri de la ora 11.50:
– luni – reluarea emisiunii noi difuzate vinerea precedentă
– marţi, miercuri şi joi – redifuzări ale emisiunilor din arhiva Regi şi Pioni – în principiu emisiuni dintre anii 2010-2015
vineri – emisiune nouă (premieră)